Υλικά
-
1 πακέτο φαρίνα
-
5 αυγά
-
330 gr γάλα
-
330 gr ζάχαρη
-
250 gr μαργαρίνη η βούτυρο
-
4 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα φράουλα
-
40 gr καρύδια σπασμένα
-
4 βανίλιες σκόνη
-
1,5 κουταλιά της σούπας κακάο
Εκτέλεση
-
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 αέρα και βουτυροαλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ.
-
Σε ένα μπολ χτυπάμε με μίξερ βούτυρο με ζάχαρη για 10 λεπτά μετά ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και την βανίλια.
-
Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά ρίχνουμε την μαρμελάδα φράουλα και τα καρύδια και ανακατεύουμε.
-
Ρίχνουμε το γάλα και το αλεύρι μαζί με το κακάο χτυπάμε και μόλις δούμε την επιθυμητή υφή βάζουμε στη φόρμα και ψήνουμε για 1 ώρα.
Από τη Δ.Αχτύπη
https://cookpad.com/gr/sintages/15613793-keik-me-marmelada-phraoula-kai-karudia