Μια δυναμικά ανερχόμενη αγροτική επιχείρηση στον τομέα των Ακρόδρυων και ειδικότερα των πλαγιόκαρπων καρυδιών.

Πρόσφατη ιστορία

Ένα ξεκίνημα από το μηδέν αλλά με πολλή αγάπη το 2015. Προηγήθηκε  ένα έτος ενδελεχούς επιστημονικής και εμπορικής έρευνας τόσο για  τις τεχνικές της  καλλιέργειας όσο και για τις ποικιλίες καρυδιών με τα καλύτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Ο καθηγητής κ. Δ. Ρούσκας και τα στελέχη του ΕΘΙΑΓΕ Λαμίας μας καθοδήγησαν στη λήψη των σωστών αποφάσεων . Μέσα από το πλούσιο σε πληροφορίες δοκίμιό του κ.Ρούσκα  «ΚΑΡΥΔΙΑ Juglans Regia L.»  εμπνευστήκαμε ώστε να προχωρήσουμε  χωρίς ενδοιασμούς σε μία απόφαση ζωής.

Η αρχική επιλογή ήταν η ποικιλία Chandler από την Καλιφόρνια αποτέλεσμα διασταύρωσης δύο άλλων ποικιλιών στο Πανεπιστήμιο DAVIS των (ΗΠΑ). Έπειτα από 2 χρόνια δηλαδή το 2017, αφού προηγουμένως βρέθηκαν νέες εκτάσεις γης εντάξαμε την δεύτερη ποικιλία ισάξιου ενδιαφέροντος Γαλλικής προέλευσης Lara (προστατευόμενη ποικιλία) όπου δημιουργός της : Pepinieres de Lalanne, Gironde.

 

Νοοτροπία ζωής η επίτευξη και παροχή ενός προϊόντος υψηλής ποιότητος 

ΤΟΠΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ και ΠΟΙΟΤΗΤΑ

Οι καλλιέργειές μας βρίσκονται στο χωριό Σφηκιά Ημαθίας στη Δυτική πλευρά από τα Πιέρια όρη  σε υψόμετρο 650μ . Πολύ κοντά ρέει ο ποταμός Αλιάκμονας ενώ σε κοντινή  απόσταση βρίσκεται το δάσος Ριζωμάτων. Ένα ιδανικό φυσικό περιβάλλον ανάπτυξης των καρυδεώνων μας πολύ μακριά από κάθε είδους ρύπων και βιομηχανικές περιοχές. Έχουμε πραγματοποιήσει  χημικές αναλύσεις στα καρύδια «Λεβαίη»  με εξαιρετικά αποτελέσματα και τις οποίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ ενώ για την καλλιέργεια διαθέτουμε και πιστοποίηση ELOT ΕΝ ISO 9001:2015 .
Τα καρύδια «Λεβαίη» είναι παντελώς ελεύθερα από αφλατοξίνες  και  από βαρέα μέταλλα. Τα ίχνη φυτοφαρμάκων είναι οριακά ανιχνεύσιμα και  30 φορές κάτω από το όριο καθώς η χρήση τους είναι σχεδόν μηδαμινή.  Με λίγα λόγια τρώγωντας καρύδια «Λεβαίη» έχετε όλη τη θρεπτική αξία, όλη τη φυσική γεύση και μία απόλυτα υγιεινή υπερ-τροφή  (superfood).

Υπέροχο μεσογειακό κλίμα πολύ ισορροπημένο. Η ποιότητα του αέρα μοναδική.
Όσοι επισκέπτονται αυτήν την περιοχή εντυπωσιάζονται από την φυσική ομορφιά του τοπίου. Συναντά μεγάλη ποικιλία χρωμάτων τόσο στα διάφορα πετρώματα που απαρτίζουν τους ορεινούς σχηματισμούς αλλά και η τοπική βλάστηση που επικρατεί αφήνει ένα ιδιαίτερο συναίσθημα πληρότητας κι ευχαρίστησης. Κάθε εποχή με τα αντίστοιχα χρώματα. Επίσης είναι ένας τόπος μεγάλου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και ιστορίας  που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Μιλάμε για την κοιτίδα των Μακεδόνων την πόλη των Αιγών (κοντά στην Βεργίνα) όπου η αρχαία Λεβαίη (Σφηκιά) αποτελούσε έναν από τους οικισμούς της.

α. Με σεβασμό στην  μητέρα φύση είμαστε ευγνώμονες για τα δώρα της

ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Στα καρύδια υπάρχουν υγιεινά λιπαρά οξέα όπως Ω3. Τα καρύδια προσφέρουν τεράστια οφέλη στην υγεία αλλά και στην λειτουργία του εγκεφάλου μας

Η τακτική κατανάλωση καρυδιών στο πλαίσιο ισορροπημένης διατροφής μειώνει την LDL («κακή χοληστερόλη») και αυξάνει την HDL («καλή χοληστερόλη»). είναι πλούσια πηγή πολλών φυτοχημικών ουσιών που έχουν μεγάλη αντιοξειδωτική δράση. Μερικά από αυτά είναι η μελατονίνη, βιταμίνη Ε, καροτενοειδή και πολυ-φαινολικές ενώσεις. Αυτές οι ενώσεις είναι γνωστό ότι έχουν θετικές επιπτώσεις στην υγεία κατά του καρκίνου, της γήρανσης, της φλεγμονής και των νευρολογικών ασθενειών.

Τρώγοντας καρύδια μειώνεται ο κίνδυνος σοβαρών χρόνιων παθήσεων, συμπεριλαμβανομένων των καρδιαγγειακών παθήσεων και του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2.

 

ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Τρώγοντας 30 έως 50γρ την ημέρα, εξασφαλίζετε τα διάφορα οφέλη για την υγεία χωρίς τον κίνδυνο αύξησης του σωματικού βάρους. Η αυξημένη κατανάλωση καρυδιών συσχετίστηκε με μειωμένη περιφέρεια μέσης, μικρότερη αύξηση βάρους και μειωμένο κίνδυνο παχυσαρκίας.

Τα καρύδια είναι πολύ πλούσια πηγή μετάλλων, όπως μαγγάνιο, χαλκός, κάλιο, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο και σελήνιο. Ο χαλκός είναι ένας συμπληρωματικός παράγοντας για πολλά ζωτικής σημασίας ένζυμα. Ο ψευδάργυρος συμβάλλει σε άλλα ένζυμα που ρυθμίζουν την σωματική αύξηση και ανάπτυξη, την παραγωγή σπέρματος, την πέψη και τη σύνθεση νουκλεϊκών οξέων. Το σελήνιο με τη σειρά του λειτουργεί ως συμπληρωματικός παράγοντας για την παραγωγή αντιοξειδωτικών ενζύμων, όπως η γλουταθειόνη

 

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΑΣΦΑΛΗ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Ένα ασφαλές οικοσύστημα παρέχει ασφαλή προϊόντα

Τρόπος καλλιέργειας – επεξεργασία: Καλλιεργούμε και φροντίζουμε τους καρυδεώνες μας με οικολογική συνείδηση με τις πιο ενδεδειγμένες μεθόδους της σύγχρονης γεωργίας και την αυστηρή τήρηση των ευρωπαϊκών κανονισμών. Σεβόμενοι το περιβάλλον όσο και την ανθρώπινη υγεία, υπό την επιτήρηση των επιστημονικών συνεργατών μας Γεωπόνων αλλά και Χημικών Τροφίμων και Διατροφής. Κατά συνέπεια, έτσι ελέγχεται υπεύθυνα όλη η αλυσίδα παραγωγής και επεξεργασίας ώστε να διασφαλίζεται τόσο η ποιότητα των προϊόντων μας όσο και η ασφάλεια του καταναλωτή.

Η υψηλή ποιότητα στα καρύδια «Λεβαίη»  είναι πιστοποιημένη από εργαστηριακές αναλύσεις:

  1. Υπαρξη βαρέων μετάλλων στο έδαφος: ΜΗΔΕΝ η συγκεκριμένη δοκιμή δεν επαναλαμβάνεται γιατί δεν έχουμε καμία ρυπαντική πηγή σε ακτίνα 100 χλμ και συνήθως αφορά βαριά βιομηχανία. Δείτε τις αναλύσεις ΕΔΩ
  2. ΥΠΟΛΕIΜΜΑΤΑ από ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ: 30 φορές κάτω από το όριο.
    17 mg/kg σε σχέση με το όριο που θέτει η  Reg. (EU) 2019/552 που είναι τα 500 mg/kg . Δείτε τις αναλύσεις ΕΔΩ
  3. ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΞΙΝΩΝ : ΜΗΔΕΝ   . Αφορά βλαβερές για την υγεία  ΑΦΛΑΤΟΞΙΝΕΣ (καρκινογόνες ουσίες). Δείτε τις αναλύσεις ΕΔΩ

Οι αναλύσεις πραγματοποιήθηκαν από τα πιστοποιημένα εργαστήρια VELTIA Labs

ΜΟΝΑΔΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΡΥΔΙΩΝ

Για την επίτευξη των ανωτέρω στόχων αλλά και για την βέλτιστη και αυτόνομη λειτουργία της επιχείρησης μας το 2021 δημιουργήσαμε την μονάδα επεξεργασίας των καρυδιών μας. Αμέσως με την συγκομιδή, τα καρύδια μεταφέρονται στον στεγασμένο χώρο μας, ξεπλένονται και αποφλοιώνονται στον αποφλοιωτή καρυδιών και αμέσως τοποθετούνται στο στεγνωτήριο και τελικώς συσκευάζονται ώστε να παραδοθούν στους πελάτες μας. Με αυτόν τον τρόπο πετύχαμε σημαντική εξοικονόμηση χρόνου ώστε να προστατεύσουμε την ποιότητα των καρπών ελαχιστοποιώντας την παραμονή τους στον αγρό. Δημιουργώντας αυτήν την ολοκληρωμένη παραγωγική αλυσίδα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας αφού έχουμε τον πλήρη έλεγχο αλλά και ευθύνη του τελικού προϊόντος.

dialogeas
ksirantirio
apofloiwtis

 

H καλλιέργεια καρυδιών της επιχείρησής μας είναι επίσης πιστοποιημένη με ELOT ΕΝ ISO 9001:2015 και ISO 45001:2018 

 

Μενού